To ciacho jest tak dobre, że zasłużyło na wpis na bloga. Jest przyjemnie wilgotne, ale też miękkie, a nie zbite. Jest też bezglutenowe :D Musicie koniecznie wypróbować :)
Potrzebujesz:
250ml jogurtu naturalnego
100g mąki ryżowej
jajko (ubite białko i oddzielnie żółtko)
30g erytrolu (ilość słodzika zależy od tego, jak słodkie chcecie żeby było)
pół łyżeczki proszku do pieczenia bezglutenowego (np. firmy Celiko)
Przygotowanie:
Wszystko oprócz białka z jajka zblenduj. Następnie delikatnie wymieszaj z ubitym białkiem i piecz w nagrzanym piekarniku przez 40 minut w 190C. Foremka: okrągła 20cm.
Jeśli podzielisz je na 8 części to jeden kawałek będzie miał 72kcal, 3g białka, 2g tłuszczy, 15g węglowodanów
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz