Na bloga wrzucam tylko te naprawdę idealne przepisy, dlatego te racuszki musiały tu trafić. Te grubaski zachwycają słodkością, ale wyrazistością, miękkością, ale też chrupkością. Przy okazji są bezglutenowe ;)
9 placuszków ma około 14g białka, 9g tłuszczy, 69g węglowodanów i 396kcal.
Potrzebujesz:
60g mąki ryżowej
jajko
55g maślanki
odrobinę proszku do pieczenia bezglutenowego
jabłko (drobno pokrojone-130g)
olej kokosowy lub masło klarowane
Przygotowanie:
Zmiksuj mąkę, maślankę, jajko, proszek do pieczenia. Wymieszaj masę z drobno pokrojonym jabłkiem. Nagrzej patelnię i wysmaruj ją wybranym tłuszczem. Smaż z jednej strony pod przykryciem. TYLE! Można się delektować...
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz