Szukaj na tym blogu

poniedziałek, 10 lipca 2017

FIT RACUCHY DLA KTÓRYCH STRACISZ GŁOWĘ

Na bloga wrzucam tylko te naprawdę idealne przepisy, dlatego te racuszki musiały tu trafić. Te grubaski zachwycają słodkością, ale wyrazistością, miękkością, ale też chrupkością. Przy okazji są bezglutenowe ;)
9 placuszków ma około 14g białka, 9g tłuszczy, 69g węglowodanów i 396kcal.


Potrzebujesz:
60g mąki ryżowej
jajko
55g maślanki
odrobinę proszku do pieczenia bezglutenowego
jabłko (drobno pokrojone-130g)
olej kokosowy lub masło klarowane
Przygotowanie:
Zmiksuj mąkę, maślankę, jajko, proszek do pieczenia. Wymieszaj masę z drobno pokrojonym jabłkiem. Nagrzej patelnię i wysmaruj ją wybranym tłuszczem. Smaż z jednej strony pod przykryciem. TYLE! Można się delektować...

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz